Összetevők(4 adag)
- 50 g vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 25 g vaj
- 125 ml száraz fehérbor
- 1 liter zöldség alaplé
- 50 g kukorica keményítő
- 2 doboz kerti zsázsa
- 75 g crème tejszín (30%-os zsírtartalmú)
- 1 teáskanál citromlé
- Bors
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 222 kcal
- Zsír: 15 g
- Nátrium: 338 mg
- Szénhidrátok: 14 g
- Fehérje: 2 g
- Foszfor: 48 mg
- Kálium: 203 mg
- Folyadéktartalom: 308 ml
Elkészítés
Vágja fel finomra és pirítsa meg vajon a vöröshagymát és a fokhagymát. Öntse hozzá a fehérbort és a zöldség alaplevet. Forralja fel, és főzze 15 percig. Keverje bele a kukorica keményítőt, és forralja fel újra. Adja hozzá a léhez az egyik csokor zsázsát. Keverje bele a tejszínt, és pürésítse a levest. Fűszerezze, és adja hozzá a citromlevet. Díszítse a másik csokor zsázsával.