Zsázsaleves

csm_Cress_soup_1024_11_7f4dde5131.jpg
Könnyű
Eredet: Németország

Összetevők(4 adag)

  • 50 g vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 25 g vaj
  • 125 ml száraz fehérbor
  • 1 liter zöldség alaplé
  • 50 g kukorica keményítő
  • 2 doboz kerti zsázsa
  • 75 g crème tejszín (30%-os zsírtartalmú)
  • 1 teáskanál citromlé
  • Bors

Tápérték(adagonként)

  • Kalória: 222 kcal
  • Zsír: 15 g
  • Nátrium: 338 mg
  • Szénhidrátok: 14 g
  • Fehérje: 2 g
  • Foszfor: 48 mg
  • Kálium: 203 mg
  • Folyadéktartalom: 308 ml

Elkészítés

Vágja fel finomra és pirítsa meg vajon a vöröshagymát és a fokhagymát. Öntse hozzá a fehérbort és a zöldség alaplevet. Forralja fel, és főzze 15 percig. Keverje bele a kukorica keményítőt, és forralja fel újra. Adja hozzá a léhez az egyik csokor zsázsát. Keverje bele a tejszínt, és pürésítse a levest. Fűszerezze, és adja hozzá a citromlevet. Díszítse a másik csokor zsázsával.