Virslitekercs

csm_sausage-rolls_dialysis_recipes_02_04c9f2e9d1.jpg

Összetevők(8 adag)

  • 8 bécsi virsli (60 g/db)
  • 400 g hűtött leveles tészta
  • Liszt
  • Tojás
  • Szezámmag

Tápérték(adagonként)

  • Kalória: 394 kcal
  • Zsír: 32 g
  • Nátrium: 788 mg
  • Szénhidrátok: 16 g
  • Fehérje: 12 g
  • Foszfor: 146 mg
  • Kálium: 167 mg
  • Folyadéktartalom: 57 ml

Elkészítés

A sütőt melegítse elő 180 °C-ra.

A virsliket semmi esetre se főzze meg, csak tegye forró vízbe. Ha a virslik már forrók, vegye ki őket a vízből, majd hagyja őket lecsöpögni és megszáradni.

A leveles tésztát kicsit nyújtsa ki egy liszttel megszórt munkafelületen, és vágja 8 hosszúkás háromszögre. Minden háromszög szélesebb végéhez tegyen 1 virslit, majd a széles végétől a háromszög csúcsa irányába tekerje fel az egészet.

Tegye a virslitekercseket egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Lazán verje fel a tojást, és kenje meg vele a virsliket, majd szórja meg szezámmaggal. Tolja a forró sütőbe a tepsit, és 20 perc alatt süsse aranybarnára.

Sütés után vágjon minden virslit 5 egyenlő darabra, és tálalja partifalatkaként mustárral vagy más mártogatóssal.