Összetevők(8 adag)
- 8 bécsi virsli (60 g/db)
- 400 g hűtött leveles tészta
- Liszt
- Tojás
- Szezámmag
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 394 kcal
- Zsír: 32 g
- Nátrium: 788 mg
- Szénhidrátok: 16 g
- Fehérje: 12 g
- Foszfor: 146 mg
- Kálium: 167 mg
- Folyadéktartalom: 57 ml
Elkészítés
A sütőt melegítse elő 180 °C-ra.
A virsliket semmi esetre se főzze meg, csak tegye forró vízbe. Ha a virslik már forrók, vegye ki őket a vízből, majd hagyja őket lecsöpögni és megszáradni.
A leveles tésztát kicsit nyújtsa ki egy liszttel megszórt munkafelületen, és vágja 8 hosszúkás háromszögre. Minden háromszög szélesebb végéhez tegyen 1 virslit, majd a széles végétől a háromszög csúcsa irányába tekerje fel az egészet.
Tegye a virslitekercseket egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Lazán verje fel a tojást, és kenje meg vele a virsliket, majd szórja meg szezámmaggal. Tolja a forró sütőbe a tepsit, és 20 perc alatt süsse aranybarnára.
Sütés után vágjon minden virslit 5 egyenlő darabra, és tálalja partifalatkaként mustárral vagy más mártogatóssal.