Töltött paprika

csm_73_stuffed_peppers_12_264e048e91.jpg
Közepes
Eredet: Portugália

Összetevők(4 adag)

  • 2 sárga paprika
  • 500 g csirkemell felkockázva
  • 300 g rizs
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • ízlés szerint bors és oregánó

Tápérték(adagonként)

  • Kalória: 488 kcal
  • Zsír: 9 g
  • Nátrium: 90 mg
  • Szénhidrátok: 64 g
  • Fehérje: 36 g
  • Foszfor: 374 mg
  • Kálium: 628 mg
  • Folyadéktartalom: 191 ml

Elkészítés

Mossa meg alaposan a paprikákat. Hosszában vágja félbe őket. Távolítsa el a magokat. Főzze a paprikákat lobogó vízben néhány percig, míg megpuhulnak. Tegye félre őket. Vágja fel vékony szeletekre a fokhagymát és a hagymát. Párolja meg őket serpenyőben 1 evőkanál olajban. Adja hozzá a csirkemellkockákat, és folytassa a párolást. Adja hozzá a csirkéhez a főtt rizst és a fűszereket. Töltse meg a fél paprikákat a töltelékkel, és helyezze őket 2 evőkanál olajjal kikent serpenyőbe. Ha maradt a töltelékből, rendezze el a serpenyőben a paprikák mellett. Tegye sütőbe néhány percre, amíg színt kap az étel.