Összetevők(4 adag)
- 2 sárga paprika
- 500 g csirkemell felkockázva
- 300 g rizs
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olaj
- ízlés szerint bors és oregánó
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 488 kcal
- Zsír: 9 g
- Nátrium: 90 mg
- Szénhidrátok: 64 g
- Fehérje: 36 g
- Foszfor: 374 mg
- Kálium: 628 mg
- Folyadéktartalom: 191 ml
Elkészítés
Mossa meg alaposan a paprikákat. Hosszában vágja félbe őket. Távolítsa el a magokat. Főzze a paprikákat lobogó vízben néhány percig, míg megpuhulnak. Tegye félre őket. Vágja fel vékony szeletekre a fokhagymát és a hagymát. Párolja meg őket serpenyőben 1 evőkanál olajban. Adja hozzá a csirkemellkockákat, és folytassa a párolást. Adja hozzá a csirkéhez a főtt rizst és a fűszereket. Töltse meg a fél paprikákat a töltelékkel, és helyezze őket 2 evőkanál olajjal kikent serpenyőbe. Ha maradt a töltelékből, rendezze el a serpenyőben a paprikák mellett. Tegye sütőbe néhány percre, amíg színt kap az étel.