Összetevők(4 adag)
- 50 g sárgarépa
- 500 g tagliatelli tészta
- 20 cl tejszín, 30%-os zsírtartalmú
- 4 pulykamell filé (600 g)
- 1 evőkanál mogyoróolaj
- 2 evőkanál olívaolaj
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 818 kcal
- Zsír: 25 g
- Nátrium: 144 mg
- Szénhidrátok: 91 g
- Fehérje: 56 g
- Foszfor: 412 mg
- Kálium: 590 mg
- Folyadéktartalom: 122 ml
Elkészítés
Egy fazékban melegítsen vizet. Amikor felforrt a víz, tegye bele a tésztát. Amikor megfőtt, szűrje le a tésztát. Mossa meg és hámozza meg a sárgarépát, szeletelje fel, és nagy mennyiségű vízben főzze 30 percig. Egy serpenyőben melegítsen fel 2 evőkanál olívaolajat. A forró olajba szórja bele a sárgarépát. Egy másik serpenyőben kevés mogyoróolajban párolja meg a felkockázott húst. Ha a hús elkészült, vegye ki, és a serpenyőben alacsony hőfokon melegítse fel a tejszínt. Adja hozzá a sárgarépát. Tálalásnál a tányérokra adagolt tésztában alakítson ki mélyedést, és halmozza rá a tejszínt, a sárgarépát és a húst. Forrón tálalja!