Betegeinknek Az Ön diétája Recepttár Tejszínes pulykaragu tésztával

Tejszínes pulykaragu tésztával

csm_47_turkey_with_cream_and_taglietelle_12_a8bcce3197.jpg

Összetevők(4 adag)

  • 50 g sárgarépa
  • 500 g tagliatelli tészta
  • 20 cl tejszín, 30%-os zsírtartalmú
  • 4 pulykamell filé (600 g)
  • 1 evőkanál mogyoróolaj
  • 2 evőkanál olívaolaj

Tápérték(adagonként)

  • Kalória: 818 kcal
  • Zsír: 25 g
  • Nátrium: 144 mg
  • Szénhidrátok: 91 g
  • Fehérje: 56 g
  • Foszfor: 412 mg
  • Kálium: 590 mg
  • Folyadéktartalom: 122 ml

Elkészítés

Egy fazékban melegítsen vizet. Amikor felforrt a víz, tegye bele a tésztát. Amikor megfőtt, szűrje le a tésztát. Mossa meg és hámozza meg a sárgarépát, szeletelje fel, és nagy mennyiségű vízben főzze 30 percig. Egy serpenyőben melegítsen fel 2 evőkanál olívaolajat. A forró olajba szórja bele a sárgarépát. Egy másik serpenyőben kevés mogyoróolajban párolja meg a felkockázott húst. Ha a hús elkészült, vegye ki, és a serpenyőben alacsony hőfokon melegítse fel a tejszínt. Adja hozzá a sárgarépát. Tálalásnál a tányérokra adagolt tésztában alakítson ki mélyedést, és halmozza rá a tejszínt, a sárgarépát és a húst. Forrón tálalja!

Táplálkozási tanácsok

Ez a hagyományos étel gazdag fehérjeforrás, ami fontos az izomtömeg megőrzése érdekében, emellett alacsony a só- és a káliumtartalma. Azonban magas a foszfortartalma, ezért ne felejtse el bevenni a foszfor felszívódását gátló gyógyszerét!