Összetevők(8 adag)
- 250 g tönkölyliszt
- 100 g rozsliszt
- 50 g búzaliszt
- ½ kocka élesztő
- 15 g kovász
- 1 teáskanál só
- 300 ml langyos víz
A feltéthez:
- 400 g tejföl
- 180 g reszelt sajt
- Só
- Bors
- Őrölt paprika
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 455 kcal
- Zsír: 27 g
- Nátrium: 331 mg
- Szénhidrátok: 36 g
- Fehérje: 14 g
- Foszfor: 297 mg
- Kálium: 195 mg
- Folyadéktartalom: 73 ml
Elkészítés
Morzsolja az élesztőt egy tálba, és sózza meg. Hagyja állni egy darabig, hogy az élesztő felszívja a sót.
Adja hozzá a langyos vizet, és kézzel keverje össze a masszát.
Szitálja a lisztet a keverékre, és adja hozzá a kovászt. Kézzel dagasszon tésztát az összetevőkből, fedje le, és tegye félre 30 percre.
Újra gyúrja át a tésztát, és ossza fel 8 részre.
Nyújtódeszkával formázzon hosszúkás oválisokat a darabokból, helyezze őket két tepsibe, és fedje le a tepsiket.
A feltéthez fűszerezze a tejfölt sóval, borssal és őrölt paprikával, majd egyenletesen kenje el a fűszeres tejfölt az ovális darabokon úgy, hogy a szélükre ne kerüljön tejföl.
Szórja meg a tésztákat reszelt sajttal, majd fedje le újra a tepsiket, és tegye félre őket, míg szemmel láthatóan megdagadnak az ovális darabok.
Közben melegítse elő a sütőt 220 fokra. Süsse az ovális tésztákat kb. 20 percig, és tálalja melegen.