Betegeinknek Az Ön diétája Recepttár Tejfölös kenyérlángos (Rahmschuxen)

Tejfölös kenyérlángos (Rahmschuxen)

csm_Rahmschuxen_6a0a7c5310.jpg

Összetevők(8 adag)

  • 250 g tönkölyliszt
  • 100 g rozsliszt
  • 50 g búzaliszt
  • ½ kocka élesztő
  • 15 g kovász
  • 1 teáskanál só
  • 300 ml langyos víz

A feltéthez:

  • 400 g tejföl
  • 180 g reszelt sajt
  • Bors
  • Őrölt paprika

Tápérték(adagonként)

  • Kalória: 455 kcal
  • Zsír: 27 g
  • Nátrium: 331 mg
  • Szénhidrátok: 36 g
  • Fehérje: 14 g
  • Foszfor: 297 mg
  • Kálium: 195 mg
  • Folyadéktartalom: 73 ml

Elkészítés

Morzsolja az élesztőt egy tálba, és sózza meg. Hagyja állni egy darabig, hogy az élesztő felszívja a sót.
Adja hozzá a langyos vizet, és kézzel keverje össze a masszát.
Szitálja a lisztet a keverékre, és adja hozzá a kovászt. Kézzel dagasszon tésztát az összetevőkből, fedje le, és tegye félre 30 percre.
Újra gyúrja át a tésztát, és ossza fel 8 részre.
Nyújtódeszkával formázzon hosszúkás oválisokat a darabokból, helyezze őket két tepsibe, és fedje le a tepsiket.
A feltéthez fűszerezze a tejfölt sóval, borssal és őrölt paprikával, majd egyenletesen kenje el a fűszeres tejfölt az ovális darabokon úgy, hogy a szélükre ne kerüljön tejföl.
Szórja meg a tésztákat reszelt sajttal, majd fedje le újra a tepsiket, és tegye félre őket, míg szemmel láthatóan megdagadnak az ovális darabok.
Közben melegítse elő a sütőt 220 fokra. Süsse az ovális tésztákat kb. 20 percig, és tálalja melegen.

Táplálkozási tanácsok

A tészták tetejére szalonnát, sonkát, hagymát és paradicsomot is tehet.