Összetevők(4 adag)
Egy 23 cm átmérőjű sütőformához (3-4 adag):
A tésztához:
- 200 g liszt (550-es)
- 1/2 tk. só
- 100 g jéghideg vaj
- 60 g jéghideg víz
- 1 ek. ecet
A töltelékhez:
- ½ kisméretű Hokkaidó-tök (450 g hús)
- 2 ek. olívaolaj
- 2 ek. méz
- só
- bors
A töltelékhez:
- friss kakukkfű (2 ág)
- 100 g friss kecskesajt, 45%-os zsírtartalom
- 3 tojás (L-es méretű)
- só
- bors
- Cayenne-bors
- 20 g natúr pisztácia
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 619 kcal
- Zsír: 39 g
- Nátrium: 232 mg
- Szénhidrátok: 52 g
- Fehérje: 17 g
- Foszfor: 292 mg
- Kálium: 557 mg
- Folyadéktartalom: 182 ml
Elkészítés
Összekeverjük lisztet és a ½ tk. sót, majd hozzáadjuk a szétmorzsolt vajat. Alaposan összedolgozzuk az ujjainkkal, amíg nem maradnak benne nagyobb vajdarabok.
Hozzáadjuk a vizet és az ecetet, majd összekeverjük, és kézzel simára gyúrjuk.
Ezután labda alakúra formázzuk, és 30-60 percre félretesszük a hűtőbe.
Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra. Meghámozzuk a Hokkaidó-tököt, eltávolítjuk a magokat és a szálas részét, a kemény húsát (kb. 450 g) pedig vékony szeletekre vágjuk.
Egy tálban összekeverjük az olívaolajat, a mézet, a sót és a borsot, majd beletesszük a tökszeleteket a pácba, és alaposan elkeverjük azokat benne. Ezután a szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és az előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Amikor elkészültek, kivesszük őket a sütőből, és hagyjuk a tepsin kihűlni.
A sütőformát vajjal kikenjük, a quiche tésztáját pedig két sütőpapír között vékonyra nyújtjuk. A tésztát beleegyengetjük a sütőformába, villával megszurkáljuk, majd sütőpapírral lefedjük. Hüvelyeseket vagy sütőbabot szórunk rá, így nem fog megemelkedni a tészta.
A sütő hőmérsékletét levesszük 180 °C-ra, és az alapot a középső polcon 15 perc alatt elősütjük, majd levesszük a tésztáról a sütőpapírt, valamint a hüvelyeseket és/vagy sütőbabot, és visszatesszük további 10 percre sülni.
A kakukkfű leveleit leszedjük az ágakról, majd felaprítjuk. A friss kecskesajtot és a tojásokat turmixgépben simára keverjük. Ízlés szerint kakukkfűvel, sóval, borssal és egy kis cayenne-borssal fűszerezzük.
A tölteléket beleöntjük az elősütött quiche-alapba, majd szétterítjük rajta a tökszeleteket.
A sütő hőmérsékletét levesszük 160 °C-ra, és kb. 20 percig sütjük a quiche-t a középső polcon, amíg a töltelék meg nem szilárdul és enyhén meg nem barnul. Kivesszük a quiche-t a sütőből, és pár percig hűlni hagyjuk.
A pisztáciát durván felaprítjuk, és tálalás előtt a quiche tetejére szórjuk.