Betegeinknek Az Ön diétája Recepttár Sütőpapírban párolt hal

Sütőpapírban párolt hal

csm_41_steamed_fish_12_8825e8c19b.jpg

Összetevők(4 adag)

  • 4 darab hal, kb. 120 g / darab
  • 2 sárgarépa
  • 1 zellerszár
  • bors
  • 1 citrom
  • sütőpapír

Tápérték(adagonként)

  • Kalória: 237 kcal
  • Zsír: 3 g
  • Nátrium: 195 mg
  • Szénhidrátok: 21 g
  • Fehérje: 25 g
  • Foszfor: 366 mg
  • Kálium: 1,400 mg
  • Folyadéktartalom: 487 ml

Elkészítés

Helyezze a haldarabokat sütőpapírra. Hámozza meg és mossa meg a répát. Bő vízben főzze a répát 5 percig. A haldarabok mellé helyezzen egy-egy répadarabot és egy-egy zellerszárat. Borsozza a haldarabokat, és mindegyikre helyezzen egy szelet citromot. Az így előkészített haldarabokat csomagolja be a sütőpapírba. Főzze 15 percig gőzölőben vagy a sütőben.

Táplálkozási tanácsok

A hal hamarabb elkészül, mint a hús. Szénhidráttartalma szinte nulla. Zsírtartalom alapján a halak három kategóriába sorolhatók: Sovány halak: csuka, szürke tőkehal, lepényhal, sárga tőkehal, nyelvhal, pisztráng és a rákfélék; félzsíros halak: telepített ponty, tengeri angolna, makréla, tengeri pérhal, szardínia; zsíros halak: angolna, lazac, tonhal. A hal fogyasztható hús helyett azonos mennyiségben, legalább hetente kétszer. A hal káliumtartalmának csökkentése érdekében a felvágott sárgarépát két órára beáztathatja langyos vízbe.