Betegeinknek Az Ön diétája Recepttár Sonkás-ricottás szív

Sonkás-ricottás szív

csm_65_ham_pastry_hearts_12_aea5a63400.jpg

Összetevők(6 adag)

  • 3 szelet sovány sonka
  • 1 csokor zöldfűszer vagy
  • 1 fagyasztott zöldfűszerkeverék
  • 100 g ricotta (45%-os zsírtartalom)
  • 1 tojás sárgája
  • 1 hájas tészta (270 g)
  • 1 teáskanál mustár
  • fokhagymapor
  • 5 szem bors

Tápérték(adagonként)

  • Kalória: 254 kcal
  • Zsír: 19 g
  • Nátrium: 386 mg
  • Szénhidrátok: 14 g
  • Fehérje: 7 g
  • Foszfor: 108 mg
  • Kálium: 136 mg
  • Folyadéktartalom: 42 ml

Elkészítés

Keverje össze az apróra vágott zöldfűszereket, a ricottát, a fokhagymaport és a borsot. Vágja le a tészta széleit úgy, hogy négyzet formát kapjon. Keverje el a tojássárgáját 1 teáskanálnyi mustárral. Kenje fel a keveréket a tésztára. Fedje be az egészet a sonkaszeletekkel. A sonkára tegyen vékony rétegben zöldfűszereket és ricottát. Göngyölje fel a tészta felét. Majd göngyölje fel a másik felét is. A két tekercs érjen össze. Tegye a tésztát a hűtőbe 30 percre, hogy rendesen megkeményedjen a tészta. Vágja fel a tésztát 1 cm széles szeletekre. Helyezze a szív alakú süteményeket sütőpírral kibélelt tepsibe. Süsse a süteményeket 15 percig 180 fokos sütőben. Melegen tálalja.