Összetevők(6 adag)
- 3 szelet sovány sonka
- 1 csokor zöldfűszer vagy
- 1 fagyasztott zöldfűszerkeverék
- 100 g ricotta (45%-os zsírtartalom)
- 1 tojás sárgája
- 1 hájas tészta (270 g)
- 1 teáskanál mustár
- fokhagymapor
- 5 szem bors
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 254 kcal
- Zsír: 19 g
- Nátrium: 386 mg
- Szénhidrátok: 14 g
- Fehérje: 7 g
- Foszfor: 108 mg
- Kálium: 136 mg
- Folyadéktartalom: 42 ml
Elkészítés
Keverje össze az apróra vágott zöldfűszereket, a ricottát, a fokhagymaport és a borsot. Vágja le a tészta széleit úgy, hogy négyzet formát kapjon. Keverje el a tojássárgáját 1 teáskanálnyi mustárral. Kenje fel a keveréket a tésztára. Fedje be az egészet a sonkaszeletekkel. A sonkára tegyen vékony rétegben zöldfűszereket és ricottát. Göngyölje fel a tészta felét. Majd göngyölje fel a másik felét is. A két tekercs érjen össze. Tegye a tésztát a hűtőbe 30 percre, hogy rendesen megkeményedjen a tészta. Vágja fel a tésztát 1 cm széles szeletekre. Helyezze a szív alakú süteményeket sütőpírral kibélelt tepsibe. Süsse a süteményeket 15 percig 180 fokos sütőben. Melegen tálalja.