Betegeinknek Az Ön diétája Recepttár Savanyúkáposzta leves

Savanyúkáposzta leves

csm_24_sauerkraut_soup_KLEINER_12_3a669cc1ed.jpg
Közepes
Eredet: Magyarország

Összetevők(6 adag)

  • 400 g savanyú káposzta lecsepegtetve és 2-3 cm-es darabokra vágva
  • 150 g füstölt kolbász vagy virsli felkarikázva
  • 1 felkockázott vöröshagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál édes őrölt paprika
  • 2 babérlevél
  • 200 ml tejföl (40%-os zsírtartalmú)

Tápérték(adagonként)

  • Kalória: 264 kcal
  • Zsír: 24 g
  • Nátrium: 560 mg
  • Szénhidrátok: 5 g
  • Fehérje: 8 g
  • Foszfor: 83 mg
  • Kálium: 272 mg
  • Folyadéktartalom: 288 ml

Elkészítés

Melegítse fel az olajat serpenyőben, majd dinsztelje meg a hagymát. Adja hozzá a káposztát, és folyamatos keverés mellett fonnyassza meg. Adja hozzá a lisztet, és 2-3 percig süsse a keveréket. Vegye le a serpenyőt a tűzről, és a keverékhez adja hozzá a paprikát. Adjon hozzá 300 ml vizet, és keverje el benne csomómentesre az összetevőket. Adjon hozzá 800 ml vizet, fedje le az ételt, és főzze kis lángon 15-20 percig. Ezután adja hozzá a virsli vagy kolbászkarikákat és a babérlevelet, és főzze addig, míg a káposzta megpuhul. Keverjen el 200 ml levet a tejfölben, majd öntse hozzá a keverékhez. Ízlés szerint sózza és borsozza az ételt, akár egy csipetnyi cukrot is adhat hozzá.

Táplálkozási tanácsok

Ha szereti az intenzív ízeket, korianderrel vagy mustármaggal is fűszerezheti az ételt.