Összetevők(4 adag)
- 400 g marhahús
- 800 g sárgarépa
- 1 pohár vörösbor
- 1 pohár víz
- 1 fűszercsokor
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 vöröshagyma
- bors
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 252 kcal
- Zsír: 9 g
- Nátrium: 98 mg
- Szénhidrátok: 16 g
- Fehérje: 22 g
- Foszfor: 246 mg
- Kálium: 1,070 mg
- Folyadéktartalom: 344 ml
Elkészítés
Szeletelje fel a sárgarépát, és 2 órára áztassa be langyos vízbe, majd öntse le róla a vizet. Öntöttvas serpenyőben egy evőkanál olajban pirítsa meg a hagymát és a felkockázott húst. Ha a húsdarabokon már kéreg képződött, öntse hozzá a vörösbort és a vizet. Borsozza. Adja hozzá a fűszercsokrot, a fokhagymát és a felszeletelt répát. Fedje le a serpenyőt, és főzze az ételt 2 órán keresztül.