Sárgarépás marha

csm_46_beef_with_carrots_12_835c3175f5.jpg
Közepes
Eredet: Franciaország

Összetevők(4 adag)

  • 400 g marhahús
  • 800 g sárgarépa
  • 1 pohár vörösbor
  • 1 pohár víz
  • 1 fűszercsokor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • bors

Tápérték(adagonként)

  • Kalória: 252 kcal
  • Zsír: 9 g
  • Nátrium: 98 mg
  • Szénhidrátok: 16 g
  • Fehérje: 22 g
  • Foszfor: 246 mg
  • Kálium: 1,070 mg
  • Folyadéktartalom: 344 ml

Elkészítés

Szeletelje fel a sárgarépát, és 2 órára áztassa be langyos vízbe, majd öntse le róla a vizet. Öntöttvas serpenyőben egy evőkanál olajban pirítsa meg a hagymát és a felkockázott húst. Ha a húsdarabokon már kéreg képződött, öntse hozzá a vörösbort és a vizet. Borsozza. Adja hozzá a fűszercsokrot, a fokhagymát és a felszeletelt répát. Fedje le a serpenyőt, és főzze az ételt 2 órán keresztül.