Összetevők(10 adag)
- 50 g vaj
- 200 ml tej
- 75 g liszt
- 2 tojás
- 1 teáskanál cukor
- egy csipet só
- 200 g lágysajt
- 4-8 tk. aromás méz (pl. gesztenyeméz)
- Vaj a serpenyőbe
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 473 kcal
- Zsír: 31 g
- Nátrium: 532 mg
- Szénhidrátok: 29 g
- Fehérje: 19 g
- Foszfor: 302 mg
- Kálium: 240 mg
- Folyadéktartalom: 103 ml
Elkészítés
A tészta elkészítése:
Alacsony hőfokon megolvasztjuk a vajat. A lisztet és a tejet csomómentesre keverjük, majd hozzákeverjük a tojást, a cukrot és a sót.
Végül hozzáadjuk a langyos vajat is. A tésztát ezután kb. 20 percig állni hagyjuk.
A sajtot vékony szeletekre vágjuk.
Felhevítünk némi vajat a serpenyőben, majd beleöntjük a tészta 1/4-ét. Miközben beleöntjük a tésztát, folyamatosan mozgatjuk a serpenyőt, hogy egyenletesen eloszlassuk benne a tésztát.
A palacsintát aranybarnára sütjük, majd megfordítjuk, és rátesszük a sajt 1/4-ét. A másik oldalt is aranybarnára sütjük, majd a megtöltött palacsintát egy előmelegített tálra tesszük, félbehajtjuk, és 1-2 teáskanál mézet csepegtetünk rá.
Azonnal tálaljuk.
A négy töltött palacsintát egymás után kisütjük a fenti módon.