Összetevők(8 adag)
Saláta:
- 2 nagy sárgarépa
- 2 petrezselyemgyökér
- 2 paszternák
- 1 kis zeller
- 1 kis vöröshagyma
- 4 nagy burgonya
- 1/2 csirkemell
- Só, bors
Majonéz:
- 1 főtt tojás sárgája
- 1 evőkanál mustár
- 1 nyers tojás sárgája
- 1 kis csésze kendermagolaj
A többi összetevő:
- 800 g főtt zöldborsó (konzerv)
- 600 g ecetes paprika
- 4 csemege uborka
- 4 főtt tojás (egy sárgája a majonézhez)
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 275 kcal
- Zsír: 13 g
- Nátrium: 610 mg
- Szénhidrátok: 23 g
- Fehérje: 17 g
- Foszfor: 283 mg
- Kálium: 670 mg
- Folyadéktartalom: 306 ml
Elkészítés
Ez az ízletes saláta az eredeti franciasaláta receptjére épül. Romániában hagyományos húsvéti finomság.
1. Nagy méretű serpenyőben főzze az összetevőket kb. 30-40 percig. A vízbe tegyen 5 szem borsot és sót. Utána szűrje le a vizet, és távolítsa el a borsszemeket.
2. A megfőtt összetevőket darabolja fel kis kockákra. Minden összetevőt tegyen bele egy nagy tálba, és adja hozzá az uborkát és az ecetes paprikát.
3. A majonéz összetevőit keverje össze egy nagy tálban, majd öntse a majonézt a salátára. Keverje el alaposan, míg szép, színpompás salátát nem kap.
4. Végül díszítse a salátát a megmaradt majonézzel, felaprított tojással és zöldpaprikával. A díszítés terén legyen bátor és kreatív! Tálalja kenyérrel. TIPP: Nincs kedve a tésztával bíbelődni? Vásároljon előre elkészített tésztát, és próbálja ki a kétrétegű változatot. Egyszerűen tegye a tölteléket két réteg tészta közé, majd a tetejét kenje meg krémmel.