Betegeinknek Az Ön diétája Recepttár Román húsvéti saláta

Román húsvéti saláta

csm_romanian_easter_salad_745b01ef78.jpg

Összetevők(8 adag)

Saláta:

  • 2 nagy sárgarépa
  • 2 petrezselyemgyökér
  • 2 paszternák
  • 1 kis zeller
  • 1 kis vöröshagyma
  • 4 nagy burgonya
  • 1/2 csirkemell
  • Só, bors

Majonéz:

  • 1 főtt tojás sárgája
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 nyers tojás sárgája
  • 1 kis csésze kendermagolaj

A többi összetevő:

  • 800 g főtt zöldborsó (konzerv)
  • 600 g ecetes paprika
  • 4 csemege uborka
  • 4 főtt tojás (egy sárgája a majonézhez)

Tápérték(adagonként)

  • Kalória: 275 kcal
  • Zsír: 13 g
  • Nátrium: 610 mg
  • Szénhidrátok: 23 g
  • Fehérje: 17 g
  • Foszfor: 283 mg
  • Kálium: 670 mg
  • Folyadéktartalom: 306 ml

Elkészítés

Ez az ízletes saláta az eredeti franciasaláta receptjére épül. Romániában hagyományos húsvéti finomság.  

1. Nagy méretű serpenyőben főzze az összetevőket kb. 30-40 percig. A vízbe tegyen 5 szem borsot és sót. Utána szűrje le a vizet, és távolítsa el a borsszemeket.  

2. A megfőtt összetevőket darabolja fel kis kockákra. Minden összetevőt tegyen bele egy nagy tálba, és adja hozzá az uborkát és az ecetes paprikát.  

3. A majonéz összetevőit keverje össze egy nagy tálban, majd öntse a majonézt a salátára. Keverje el alaposan, míg szép, színpompás salátát nem kap.  

4. Végül díszítse a salátát a megmaradt majonézzel, felaprított tojással és zöldpaprikával. A díszítés terén legyen bátor és kreatív! Tálalja kenyérrel. TIPP: Nincs kedve a tésztával bíbelődni? Vásároljon előre elkészített tésztát, és próbálja ki a kétrétegű változatot. Egyszerűen tegye a tölteléket két réteg tészta közé, majd a tetejét kenje meg krémmel.