Összetevők(2 adag)
- 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 80 g csirkehús
- 80 g nyúlhús
- 2 borjú kolbász
- 200 g rizs
- 1 csipetnyi só
- 1 csipetnyi sáfrány
- 1 csipetnyi őrölt paprika
- 2 tojás
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 833 kcal
- Zsír: 38 g
- Nátrium: 697 mg
- Szénhidrátok: 81 g
- Fehérje: 40 g
- Foszfor: 516 mg
- Kálium: 584 mg
- Folyadéktartalom: 162 ml
Elkészítés
Tegyen egy tűzálló edénybe olajat. Törje össze a fokhagymát, és enyhén pirítsa meg benne. Adja hozzá a felkockázott nyúlhúst, a csirkehúst és a kolbászt, valamint egy csipetnyi őrölt paprikát. Pirítsa le a húsokat. Adja hozzá a rizst, és süsse tovább. Adjon hozzá kétszer annyi vizet, mint amennyi rizs van az ételben. Főzze addig, míg az étel felszívja a vizet, és a rizs száraz lesz (kb. 18 perc). Verje fel a két tojást, és tegye a ragu tetejére. Süsse a ragut sütőben addig, míg a tojás kéreggé szilárdul az étel tetején.