Rizses ragu

csm_81_Rice_casserole_800x532_12_93da58b6c1.jpg
Közepes
Eredet: Spanyolország

Összetevők(2 adag)

  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 80 g csirkehús
  • 80 g nyúlhús
  • 2 borjú kolbász
  • 200 g rizs
  • 1 csipetnyi só
  • 1 csipetnyi sáfrány
  • 1 csipetnyi őrölt paprika
  • 2 tojás

Tápérték(adagonként)

  • Kalória: 833 kcal
  • Zsír: 38 g
  • Nátrium: 697 mg
  • Szénhidrátok: 81 g
  • Fehérje: 40 g
  • Foszfor: 516 mg
  • Kálium: 584 mg
  • Folyadéktartalom: 162 ml

Elkészítés

Tegyen egy tűzálló edénybe olajat. Törje össze a fokhagymát, és enyhén pirítsa meg benne. Adja hozzá a felkockázott nyúlhúst, a csirkehúst és a kolbászt, valamint egy csipetnyi őrölt paprikát. Pirítsa le a húsokat. Adja hozzá a rizst, és süsse tovább. Adjon hozzá kétszer annyi vizet, mint amennyi rizs van az ételben. Főzze addig, míg az étel felszívja a vizet, és a rizs száraz lesz (kb. 18 perc). Verje fel a két tojást, és tegye a ragu tetejére. Süsse a ragut sütőben addig, míg a tojás kéreggé szilárdul az étel tetején.