Összetevők(6 adag)
- 180 g rizs (30 g személyenként)
- 6 tojás (közepes méretű, 60 g/tojás)
- 2 tonhal konzerv (vízben, 130 g)
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
- só
- babérlevél
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 254 kcal
- Zsír: 11 g
- Nátrium: 198 mg
- Szénhidrátok: 25 g
- Fehérje: 14 g
- Foszfor: 197 mg
- Kálium: 173 mg
- Folyadéktartalom: 66 ml
Elkészítés
Egy lábasba öntsön vizet, majd adjon hozzá egy teáskanál olívaolajat és egy babérlevelet. Forralja fel. Amikor a víz felforr, tegye bele a rizst, és főzze készre (kb. 20 perc). Az elkészült rizst szűrje le, és öblítse le hideg vízzel. Tegye félre. Egy tálban verje fel a tojásokat, majd adjon hozzájuk egy csipet sót, a lecsepegtetett tonhalat és a finomra vágott fokhagymát. Adja hozzá a keverékhez a rizst, és keverje el alaposan, hogy homogén masszát kapjon. Tegyen kevés olajat egy serpenyőbe, és öntse bele a masszát. Előbb magas, később közepes hőmérsékleten süsse a tojást addig, míg összeáll. Fordítsa meg az omlettet, és süsse aranybarnára. Forrón tálalja.