Összetevők(25 adag)
Tészta:
- 250 ml tej
- 300 g búzaliszt
- 1 kocka élesztő (7 g)
- ½ teáskanál cukor
- 2 evőkanál repceolaj
Töltelék:
- 250 g savanyúkáposzta (lecsepegtetve)
- 80 g finomra vágott vöröshagyma
- 150 g lereszelt sárgarépa
- 2 evőkanál repceolaj
- Frissen őrölt bors
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 68 kcal
- Zsír: 2 g
- Nátrium: 44 mg
- Szénhidrátok: 10 g
- Fehérje: 2 g
- Foszfor: 29 mg
- Kálium: 97 mg
- Folyadéktartalom: 28 ml
Elkészítés
Melegítse fel a tejet. Keverje össze a lisztet és az élesztőt, majd adja hozzá a langyos tejet és a többi összetevőt, és konyhai mixerrel keverje össze a tésztát (a dagasztáshoz való fejjel). Először alacsony fordulaton dagassza a tésztát, majd váltson a legmagasabb fokozatra, hogy szép, egyenletes állagú tésztát kapjon. Fedje le a tésztát, és tegye meleg helyre.
A hagymát pirítsa meg olajban, adja hozzá a reszelt sárgarépát, és még egy kicsit pirítsa a keveréket. Keverje bele a savanyú káposztát, és süsse kb. 10 percig. Időnként keverje meg. Hagyja lehűlni. Liszttel alaposan megszórt felületen nyújtsa ki a tésztát
kb. 2 mm vastagságúra. Egy 10 cm átmérőjű lyukasztó formával vágjon ki a tésztából 25 db korongot. A korongok közepére helyezzen 2 teáskanálnyi tölteléket. Hajtsa fel a korongok széleit úgy, hogy a tetejükön maradjon egy kis nyílás. Béleljen ki egy tepsit sütőpapírral. Helyezze a pirogokat a tepsibe, kenjen rájuk egy kevés olajat, és tegye előmelegített sütőbe (alsó-felső sütés esetén 180 fok, légkeringetés esetén 160 fok);
Süsse kb. 20 percig.