Összetevők(2 adag)
- 2 közepes padlizsán (darabonként 300 g)
- 4 evőkanál napraforgóolaj
- 1 teáskanál finomra vágott vöröshagyma (kihagyható)
- 4-6 nagyobb paradicsom
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 261 kcal
- Zsír: 21 g
- Nátrium: 17 mg
- Szénhidrátok: 13 g
- Fehérje: 5 g
- Foszfor: 106 mg
- Kálium: 1,070 mg
- Folyadéktartalom: 428 ml
Elkészítés
Szabadtéri sütőn vagy a sütőben, legmagasabb hőmérsékleten grillezze a padlizsánt addig, míg megpuhul. Ha szükséges, közben fordítsa meg a darabokat. Még forrón hámozza meg és vágja félbe a padlizsánt, majd egy kanállal vágja ki a belét. Hagyja állni legalább 30 percig. Fakéssel aprítsa fel a padlizsán belét, majd botmixerrel turmixolja össze, míg krémes állagú lesz. Keverje hozzá az olajat és a hagymát. Vágja le a paradicsomok tetejét, ha lehet, hagyja meg a zöld szárat, és vegye ki a lágy részt teáskanállal. Ügyeljen arra, hogy ne szúrja át a paradicsom héját. Töltse meg a paradicsomokat a padlizsánpürével, tegye vissza a levágott tetejüket, és tálalja az ételt.