Betegeinknek Az Ön diétája Recepttár Padlizsánkrémmel töltött paradicsom

Padlizsánkrémmel töltött paradicsom

csm_25_tomato_stuffed_with_aubergine_puree_12_7fb8680166.jpg

Összetevők(2 adag)

  • 2 közepes padlizsán (darabonként 300 g)
  • 4 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 teáskanál finomra vágott vöröshagyma (kihagyható)
  • 4-6 nagyobb paradicsom

Tápérték(adagonként)

  • Kalória: 261 kcal
  • Zsír: 21 g
  • Nátrium: 17 mg
  • Szénhidrátok: 13 g
  • Fehérje: 5 g
  • Foszfor: 106 mg
  • Kálium: 1,070 mg
  • Folyadéktartalom: 428 ml

Elkészítés

Szabadtéri sütőn vagy a sütőben, legmagasabb hőmérsékleten grillezze a padlizsánt addig, míg megpuhul. Ha szükséges, közben fordítsa meg a darabokat. Még forrón hámozza meg és vágja félbe a padlizsánt, majd egy kanállal vágja ki a belét. Hagyja állni legalább 30 percig. Fakéssel aprítsa fel a padlizsán belét, majd botmixerrel turmixolja össze, míg krémes állagú lesz. Keverje hozzá az olajat és a hagymát. Vágja le a paradicsomok tetejét, ha lehet, hagyja meg a zöld szárat, és vegye ki a lágy részt teáskanállal. Ügyeljen arra, hogy ne szúrja át a paradicsom héját. Töltse meg a paradicsomokat a padlizsánpürével, tegye vissza a levágott tetejüket, és tálalja az ételt.

Táplálkozási tanácsok

A gazdagabb íz érdekében adjon a padlizsánkrémhez egy teáskanálnyi házi készítésű majonézt.