Betegeinknek Az Ön diétája Recepttár Olasz saláta zöld tésztával

Olasz saláta zöld tésztával

csm_14_italian_salad_with_green_noodles_13_32f56b67cc.jpg

Összetevők(4 adag)

  • 200 g zöld tagliatelle (szalagtészta)
  • 200 g zöld tagliatelle (szalagtészta)
  • 125 g mozzarella (20%-os zsírtartalmú)
  • 6 fekete olívabogyó
  • 3/4 csokor rukkola

Öntet:

  • 3 evőkanál pesto
  • 1,5 evőkanál balzsamecet
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1/2 csokor bazsalikom
  • Só, bors

Tápérték(adagonként)

  • Kalória: 369 kcal
  • Zsír: 16 g
  • Nátrium: 174 mg
  • Szénhidrátok: 41 g
  • Fehérje: 14 g
  • Foszfor: 198 mg
  • Kálium: 412 mg
  • Folyadéktartalom: 122 ml

Elkészítés

Főzze meg a tésztát az utasításoknak megfelelően (7-12 perc, „al dente”). Szűrje le a tésztát, majd hagyja hűlni. Ezután öntse a tésztát egy salátás tálba. Mossa meg a paradicsomokat, távolítsa el a szárat és a magrészt, ha szükséges, majd szeletelje fel a paradicsomokat. Vágja fel a mozzarellát kis kockákra. Öblítse le a rukkolát, rázza le róla a vizet, és távolítsa el a kemény szárakat. Vágja fel a rukkolát vékony csíkokra. Adja hozzá a paradicsomot, a mozzarellát és a rukkolát a tésztához, és alaposan keverje össze.
Az öntethez keverje össze a pestót, az olívaolajat és az ecetet. Ha szükséges, adjon hozzá csipetnyi sót és borsot.
A saláta kiválóan illik grillezett húsokhoz, de önmagában is finom étel, például bagettel fogyasztva.