Összetevők(4 adag)
- 200 g zöld tagliatelle (szalagtészta)
- 200 g zöld tagliatelle (szalagtészta)
- 125 g mozzarella (20%-os zsírtartalmú)
- 6 fekete olívabogyó
- 3/4 csokor rukkola
Öntet:
- 3 evőkanál pesto
- 1,5 evőkanál balzsamecet
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1/2 csokor bazsalikom
- Só, bors
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 369 kcal
- Zsír: 16 g
- Nátrium: 174 mg
- Szénhidrátok: 41 g
- Fehérje: 14 g
- Foszfor: 198 mg
- Kálium: 412 mg
- Folyadéktartalom: 122 ml
Elkészítés
Főzze meg a tésztát az utasításoknak megfelelően (7-12 perc, „al dente”). Szűrje le a tésztát, majd hagyja hűlni. Ezután öntse a tésztát egy salátás tálba. Mossa meg a paradicsomokat, távolítsa el a szárat és a magrészt, ha szükséges, majd szeletelje fel a paradicsomokat. Vágja fel a mozzarellát kis kockákra. Öblítse le a rukkolát, rázza le róla a vizet, és távolítsa el a kemény szárakat. Vágja fel a rukkolát vékony csíkokra. Adja hozzá a paradicsomot, a mozzarellát és a rukkolát a tésztához, és alaposan keverje össze.
Az öntethez keverje össze a pestót, az olívaolajat és az ecetet. Ha szükséges, adjon hozzá csipetnyi sót és borsot.
A saláta kiválóan illik grillezett húsokhoz, de önmagában is finom étel, például bagettel fogyasztva.