Olasz kenyérsaláta

csm_italian_bread_salad_d07ae8436c.jpg
Könnyű
Eredet: Olaszország

Összetevők(4 adag)

  • 7 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál méz
  • 3 evőkanál balzsamecet
  • 20 koktélparadicsom
  • 1 uborka
  • 1 vöröshagyma
  • 1 csokor bazsalikom
  • 300 g ciabatta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 40 g fenyőmag, cukor, só, bors

Tápérték(adagonként)

  • Kalória: 478 kcal
  • Zsír: 27 g
  • Nátrium: 508 mg
  • Szénhidrátok: 48 g
  • Fehérje: 10 g
  • Foszfor: 151 mg
  • Kálium: 495 mg
  • Folyadéktartalom: 198 ml

Elkészítés

Az öntethez keverjen össze 3 evőkanál olajat mézzel és balzsamecettel. Mossa meg és vágja félbe a paradicsomokat. Hámozza meg az uborkát, és hosszában vágja ketté. Szeletelje fel a fél uborkákat. Vágja fel apróra a bazsalikomleveleket. A hagymát vágja fel vékony csíkokra. Tegyen minden összetevőt egy tálba, és öntse rá az öntetet. Kockázza fel a kenyeret falatnyi darabokra. Vágja fel apróra a fokhagymát. Serpenyőben pirítsa meg a kenyérdarabokat a fokhagymával, a fenyőmaggal és a maradék olajjal. Adja hozzá az uborka és a paradicsom keverékéhez, és óvatosan keverje össze. Adjon hozzá sót, borsot és ízlés szerint cukrot.