Összetevők(4 adag)
- 7 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál méz
- 3 evőkanál balzsamecet
- 20 koktélparadicsom
- 1 uborka
- 1 vöröshagyma
- 1 csokor bazsalikom
- 300 g ciabatta
- 2 gerezd fokhagyma
- 40 g fenyőmag, cukor, só, bors
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 478 kcal
- Zsír: 27 g
- Nátrium: 508 mg
- Szénhidrátok: 48 g
- Fehérje: 10 g
- Foszfor: 151 mg
- Kálium: 495 mg
- Folyadéktartalom: 198 ml
Elkészítés
Az öntethez keverjen össze 3 evőkanál olajat mézzel és balzsamecettel. Mossa meg és vágja félbe a paradicsomokat. Hámozza meg az uborkát, és hosszában vágja ketté. Szeletelje fel a fél uborkákat. Vágja fel apróra a bazsalikomleveleket. A hagymát vágja fel vékony csíkokra. Tegyen minden összetevőt egy tálba, és öntse rá az öntetet. Kockázza fel a kenyeret falatnyi darabokra. Vágja fel apróra a fokhagymát. Serpenyőben pirítsa meg a kenyérdarabokat a fokhagymával, a fenyőmaggal és a maradék olajjal. Adja hozzá az uborka és a paradicsom keverékéhez, és óvatosan keverje össze. Adjon hozzá sót, borsot és ízlés szerint cukrot.