Összetevők(4 adag)
- 100 g bulgur (közepes méretű)
- 120 g sárga paprika
- 120 g piros kaliforniai paprika
- 200 g paradicsom
- 150 g uborka
- 80 g vöröshagyma
- 1 piros cikória saláta
- 1/4 fej endívia saláta
- 100 g fehérszőlő (magozott)
- 1/2 csokor petrezselyem
- 1/2 csokor menta
- 1/2 citrom leve
- 4 evőkanál olívaolaj
- Só, frissen őrölt bors
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 268 kcal
- Zsír: 13 g
- Nátrium: 67 mg
- Szénhidrátok: 31 g
- Fehérje: 6 g
- Foszfor: 162 mg
- Kálium: 685 mg
- Folyadéktartalom: 252 ml
Elkészítés
Saláta:
forraljon fel 250 ml vizet. Öntse rá a bulgurra, keverje el, és hagyja állni 10 percig. Mossa meg és vágja fel kis kockákra a paprikát és a paradicsomot. Mossa meg, hámozza meg és vágja fel vékony szeletekre az uborkát. Hámozza meg és karikázza fel a hagymát. Mossa meg a cikóriát és az endíviát. Vágja fel őket falatnyi darabkákra. Mossa meg és vágja félbe a szőlőszemeket.
Öntet:
Mossa meg, törölje szárazra és vágja fel apróra a zöldfűszereket. Keverje össze az olívaolajat, a citromlevet, a sót és a borsot, majd adja hozzá a keverékhez a felaprózott zöldfűszereket.
Tálalás:
Keverje össze a bulgurt, a paprikát, a paradicsomot és a hagymát. Adja hozzá a salátaöntet felét. Helyezze el a cikóriát, az endíviát és az uborkát a tányérokon. Adja hozzá a bulgur salátát és a szőlődarabokat, majd locsolja meg az öntettel.