Összetevők(8 adag)
- 1,5-2 kg (nem füstölt) sertéssült kéreggel
- 5 g szegfűszeg
- 250 g méz
- 50 g barnacukor
- 100 g vaj
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 426 kcal
- Zsír: 19 g
- Nátrium: 119 mg
- Szénhidrátok: 27 g
- Fehérje: 33 g
- Foszfor: 271 mg
- Kálium: 492 mg
- Folyadéktartalom: 122 ml
Elkészítés
Melegítse elő a sütőt (175 °C-ra/légkeveréses fokozaton 150 °C-ra)
Mossa meg, és törölje szárazra a húst.
Készítsen gyémánt alakú bemetszéseket a kéregbe, és tűzdelje meg szegfűszeggel.
Helyezze a sültet egy tepsibe (ne sütőrácsra).
Melegítse lassan a mézet, a cukrot és a vajat egy serpenyőben, amíg a vaj meg nem olvad és a cukor fel nem oldódik. Locsolja meg a sültet a mázzal és süsse a sütőben mintegy 1,5 óráig (a sütés pontos időtartama a sütőtől és a sült vastagságától függ).
Alacsony hőmérsékleten tartsa melegen a maradék mázat, és 15 percenként locsolja meg vele a sültet. Az utolsó 5 percre kapcsolja be a grillfokozatot, hogy a kéreg karamellizálódjon és ropogósra süljön. Vegye ki a sültet a sütőből, és szeletelés előtt tegye félre körülbelül 15 percre.
Köretként egymásra halmozott ropogós kakukkfüves burgonyával tálalja.