Betegeinknek Az Ön diétája Recepttár Medvehagymás tzatziki

Medvehagymás tzatziki

csm_Ramson_tzatziki_03_5a1c4d7ca4.jpg

Összetevők(4 adag)

  • 1 uborka
  • 1 csokor medvehagyma
  • 15 dkg (150 g) görög joghurt (10%-os zsírtartalmú)
  • 1 tk. fehérborecet
  • 3 tk. olívaolaj
  • Bors
  • 2 szelet toastkenyér
  • 10 dkg (100 g) piros paprika
  • 2 szál újhagyma
  • 5 dkg (50 g) fetasajt

Tápérték(adagonként)

  • Kalória: 164 kcal
  • Zsír: 11 g
  • Nátrium: 269 mg
  • Szénhidrátok: 10 g
  • Fehérje: 5 g
  • Foszfor: 97 mg
  • Kálium: 286 mg

Elkészítés

Mossa meg és reszelje le az uborkát, sózza meg, és hagyja 10 percig, hogy levet eresszen, majd csavarja ki az uborkát.

Mossa és szárítsa meg a medvehagymát, vágja fel és keverje az uborkához. Keverje össze a joghurtot az ecettel és egy teáskanál olajjal, majd ízlés szerint sózza, borsozza. Forgassa bele az uborkás-medvehagymás keverékbe.

Vágja kis kockákra a paprikát, karikákra az újhagymát, és morzsolja össze a fetát. Ezután vágja kockákra a toastkenyeret, és serpenyőben pirítsa meg a maradék olívaolajban.

Díszítse az elkészített tzatzikit a zsemlekockákkal, a paprikával, az újhagymával és a fetával.

Táplálkozási tanácsok

Görög joghurt helyett kipróbálhatja a hagyományos joghurt és crème fraîche vagy tejföl keverékét.