Összetevők(4 adag)
- 1 uborka
- Só
- 1 csokor medvehagyma
- 15 dkg (150 g) görög joghurt (10%-os zsírtartalmú)
- 1 tk. fehérborecet
- 3 tk. olívaolaj
- Bors
- 2 szelet toastkenyér
- 10 dkg (100 g) piros paprika
- 2 szál újhagyma
- 5 dkg (50 g) fetasajt
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 164 kcal
- Zsír: 11 g
- Nátrium: 269 mg
- Szénhidrátok: 10 g
- Fehérje: 5 g
- Foszfor: 97 mg
- Kálium: 286 mg
Elkészítés
Mossa meg és reszelje le az uborkát, sózza meg, és hagyja 10 percig, hogy levet eresszen, majd csavarja ki az uborkát.
Mossa és szárítsa meg a medvehagymát, vágja fel és keverje az uborkához. Keverje össze a joghurtot az ecettel és egy teáskanál olajjal, majd ízlés szerint sózza, borsozza. Forgassa bele az uborkás-medvehagymás keverékbe.
Vágja kis kockákra a paprikát, karikákra az újhagymát, és morzsolja össze a fetát. Ezután vágja kockákra a toastkenyeret, és serpenyőben pirítsa meg a maradék olívaolajban.
Díszítse az elkészített tzatzikit a zsemlekockákkal, a paprikával, az újhagymával és a fetával.