Marhafasírt

csm_74_beef_casserole_12_5cf64aed8e.jpg
Közepes
Eredet: Portugália

Összetevők(4 adag)

  • 400 g darált marhahús
  • 150 g kukorica
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej apróra vágott vöröshagyma
  • 1 felvert tojás
  • 2 szelet kenyér
  • tejbe áztatva és lecsepegtetve
  • 20 g margarin
  • 250 g tészta (fusilli vagy makaróni)
  • oregánó

Tápérték(adagonként)

  • Kalória: 600 kcal
  • Zsír: 24 g
  • Nátrium: 213 mg
  • Szénhidrátok: 61 g
  • Fehérje: 35 g
  • Foszfor: 423 mg
  • Kálium: 762 mg
  • Folyadéktartalom: 180 ml

Elkészítés

Melegítse elő a sütőt 175 fokra, és olvassza ki a kukoricát. Egy nagy tálban alaposan keverje össze a darált marhát, a felvágott fokhagymát és vöröshagymát, a kukoricát, a kenyeret és a tojást. Oregánóval ízesítse a masszát. Kenjen ki margarinnal egy tepsit, és helyezze bele a masszát. Süsse 1 óráig, míg a hús megfő. Tálalja tésztával.