Összetevők(4 adag)
- 400 g darált marhahús
- lasagne tészta
- 1 kockára vágott vöröshagyma
- 1 csokor bazsalikom
- 1 evőkanál olívaolaj
- 150 g zöld spárga (kb. 7 síp)
- 150 g friss gomba (1/2 csomag)
A szószhoz:
- 500 ml zsírszegény tej (1,5% zsírtartalmú)
- 30 g margarin
- 50 g liszt
- bors és szerecsendió
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 866 kcal
- Zsír: 29 g
- Nátrium: 165 mg
- Szénhidrátok: 105 g
- Fehérje: 46 g
- Foszfor: 587 mg
- Kálium: 1,150 mg
- Folyadéktartalom: 288 ml
Elkészítés
Először főzze meg a lasagne tésztát egy nagyméretű fazékban, sok vízben, amelybe tegyen egy evőkanál olívaolajat is. Ha megfőtt a tészta, helyezze el a lapokat egy tepsiben úgy, hogy ne nagyon fedjék át egymást, így nem ragadnak össze. Tegye félre a tepsit. Főzze elő a spárgát lobogó vízben 5 percig, majd darabolja fel a sípokat, és tegye őket félre. Egy tapadásmentes serpenyőben pirítsa aranybarnára a hagymát, majd adja hozzá a húst és a gombát. Öt perccel később adja hozzá a spárgát. Közepes hőmérsékleten főzze a szószt, amíg a hús megfő. Melegítse elő a sütőt 180 fokra. Szósz: Olvasszon vajat egy serpenyőben, majd folyamatos kevergetés mellett adja hozzá a lisztet. Folyamatosan kevergetve, fokozatosan adja hozzá a tejet. Fűszerezze borssal és szerecsendióval, majd hagyja, hogy a szósz besűrűsödjön egy kicsit. Ha a szósz elkészült, állítsa össze a lasagnét. Terítsen el egy kevés szószt a tepsiben, majd rendezzen el rajta 3 tésztalapot, azon pedig terítse el a hús és a hagyma keverékét. A tetejére öntsön szószt, és szórja meg apróra vágott bazsalikommal. A fenti műveletek megismétlésével készítsen el még egy réteget. A második réteget fedje le több tésztalappal, majd adja hozzá a megmaradt szószt. Süsse 20-30 percig. Amikor már buborékok képződnek és a lasagne teteje aranybarnára sült, vegye ki az ételt a sütőből.