Összetevők(4 adag)
- 40 g felkockázott szalonna
- 50 g zsemlemorzsa
- 2 csirkemell filé
- 150 g fejenként
- 3 evőkanál olaj
- 150 ml húsleves alaplé
- 200 ml főzőtejszín
- 300 g fagyasztott karfiol
- Só
- 2 teáskanál mártás
- 3 evőkanál mustár
- 240 g rizs
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 554 kcal
- Zsír: 17 g
- Nátrium: 546 mg
- Szénhidrátok: 68 g
- Fehérje: 32 g
- Foszfor: 352 mg
- Kálium: 537 mg
- Folyadéktartalom: 323 ml
Elkészítés
1. A szalonnát pirítsa ropogósra serpenyőben. Adja hozzá a zsemlemorzsát, és pirítsa meg, majd tegye félre.
2. Vágja fel csíkokra a csirkemelleket, sózza és borsozza a húst. 3 evőkanálnyi olajban pirítsa aranybarnára a húst. Öntsön rá 150 ml húsleves alaplevet és 200 ml főzőtejszínt (15%), majd forralja fel a keveréket, és párolja lefedve további 3 percig.
3. Tegye a karfiolt forrásban lévő sós vízbe, főzze 3 percig, majd csepegtesse le.
4. Sűrítse be a szószt a mártással, majd ízesítse sóval, és keverjen bele 2-3 teáskanál közepesen csípős mustárt. Adja hozzá a karfiolt, keverje össze, és melegítse 3 percig; ügyeljen arra, hogy ne forrjon fel a szósz. Szórja meg az ételt zsemlemorzsával, és már tálalhatja is.