Betegeinknek Az Ön diétája Recepttár Karamellizált hagymamártogatós

Karamellizált hagymamártogatós

csm_caramelised_onion_dip_03_e2a364e992.jpg

Összetevők(4 adag)

  • 2 közepes méretű hagyma
  • 2 tk. vaj
  • Tengeri só
  • 22,5 dkg (225 g) krémsajt
  • 22,5 dkg (225 g) tejföl
  • 2 tk. friss snidling
  • Bors

Tápérték(adagonként)

  • Kalória: 397 kcal
  • Zsír: 39 g
  • Nátrium: 324 mg
  • Szénhidrátok: 5 g
  • Fehérje: 8 g
  • Foszfor: 126 mg
  • Kálium: 187 mg

Elkészítés

Vágja vékony szeletekre a hagymát, majd közepes hőfokon olvasszon vajat egy serpenyőben.  Adja hozzá a hagymát, sót, és keverje addig, amíg aranybarna nem lesz. Hagyja kihűlni.

Egy tálban keverje össze a krémsajtot, a tejfölt, a snidlinget és a hagymát, ízlés szerint sózza, borsozza. 

Táplálkozási tanácsok

Más hozzávalókkal elkészítheti a recept ízletes változatát. Egy teáskanál paradicsompüré szép piros színt ad neki, a pestótól sima és zöld színű lesz.