Összetevők(4 adag)
- 250 g metélt tészta (tojás nélküli)
- 50 g friss bazsalikom
- 3 gerezd fokhagyma
- 0,5 tk konyhasó
- 0,5 tk őrölt feketebors
- 2 ek zsemlemorzsa
- 2 ek olívaolaj
- 4 szelet sovány karaj, kb. 120 g
- némi olaj a sütéshez
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 486 kcal
- Zsír: 18 g
- Nátrium: 331 mg
- Szénhidrátok: 49 g
- Fehérje: 33 g
- Foszfor: 262 mg
- Kálium: 444 mg
- Folyadéktartalom: 91 ml
Elkészítés
A sütőt melegítse elő 120 °C-ra.
A bazsalikomot és a fokhagymát egy-egy csipetnyi sóval és borssal aprítsa finomra egy mixerben, adja hozzá a zsemlemorzsát, és jól keverje össze őket. Az olajat lassan öntse rá, míg a pesztó egyenletes nem lesz, majd tegye félre. A karajt a maradék sóval és borssal fűszerezze meg, majd egy serpenyőben mindkét oldalát pirítsa meg.
Vegye ki a serpenyőből és kenje meg a pesztóval.
Tegye sütőpapírral kibélelt tepsiben a sütőbe kb. 20 percre pirulni. Eközben főzze ki a tésztát a csomagoláson feltüntetett módon.
A tésztát ossza egyenlő adagokra négy tányéron, és tegye rá a pesztós karajt.