Összetevők(5 adag)
- 800 g kicsontozott pulyka (nem kicsontozva 1-1,2 kg)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 hüvelykujjnyi gyömbér
- 2 evőkanál vaj
- 100 ml húsleves alaplé
- 2 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál mustár
- 1 evőkanál szárított rozmaring
- 1 evőkanál édes szójaszósz
- 1 evőkanál szezámolaj
- Bors
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 389 kcal
- Zsír: 21 g
- Nátrium: 225 mg
- Szénhidrátok: 2 g
- Fehérje: 47 g
- Foszfor: 340 mg
- Kálium: 410 mg
- Folyadéktartalom: 135 ml
Elkészítés
Előző nap készítse el a pácot. Vágja fel apróra a fokhagymát és a gyömbért, majd a vaj kivételével tegye az összes összetevőt lábasba, és a húsleves alaplében forralja fel. Miután lehűlt, tegye a pulykát a pácba, és időnként megfordítva hagyja állni 12 óráig. Melegítse elő a sütőt 180 fokra. Serpenyőben pirítsa meg a pulyka minden oldalát vajon. Ezután kenje be a pulykát a páclével, és tegye a sütőbe 30 percre. Időnként locsolja meg a páclével. Fapálcikával ellenőrizheti, hogy megsült-e a hús. Ha ellenállás nélkül bele tudja szúrni a pálcikát, a hús elkészült. Hagyja hűlni 5 percig, hogy szeletelésnél ne essen szét a hús.