Betegeinknek Az Ön diétája Recepttár Karácsonyi ponty „kék szószban”, burgonyával

Karácsonyi ponty „kék szószban”, burgonyával

csm_3_christmas_carp_12_fccbe812e0.jpg

Összetevők(4 adag)

  • 1 kg tisztított, egész ponty
  • 150 g olvasztott vaj

kék szósz:

  • 2 l víz
  • 2 evőkanál só
  • Citromkarikák
  • 1/8 l ecet (125 ml)
  • 5 evőkanál fehérbor (50 ml)
  • 1 teáskanál cukor
  • olvasztott vaj
  • petrezselyemlevél a díszítéshez (15 g)

Köret:

  • 800 g burgonya, felkockázva, beáztatva, megfőzve

Tápérték(adagonként)

  • Kalória: 833 kcal
  • Zsír: 51 g
  • Nátrium: 348 mg
  • Szénhidrátok: 41 g
  • Fehérje: 48 g
  • Foszfor: 785 mg
  • Kálium: 1,810 mg
  • Folyadéktartalom: 660 ml

Elkészítés

Főzze a szósz összetevőit 15 percig egy nagy fazékban. Tegye a megmosott halat a forró szószba, zárja el a gázt, és hagyja állni az ételt kb. 30-40 percig. Vegye ki a halat a szószból, és tegye előmelegített tepsibe, majd tegye rá az olvasztott vajat, a petrezselymet és a citromkarikákat. Készítse el a burgonyát köretnek.