Összetevők(4 adag)
- 1 kg tisztított, egész ponty
- 150 g olvasztott vaj
kék szósz:
- 2 l víz
- 2 evőkanál só
- Citromkarikák
- 1/8 l ecet (125 ml)
- 5 evőkanál fehérbor (50 ml)
- 1 teáskanál cukor
- olvasztott vaj
- petrezselyemlevél a díszítéshez (15 g)
Köret:
- 800 g burgonya, felkockázva, beáztatva, megfőzve
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 833 kcal
- Zsír: 51 g
- Nátrium: 348 mg
- Szénhidrátok: 41 g
- Fehérje: 48 g
- Foszfor: 785 mg
- Kálium: 1,810 mg
- Folyadéktartalom: 660 ml
Elkészítés
Főzze a szósz összetevőit 15 percig egy nagy fazékban. Tegye a megmosott halat a forró szószba, zárja el a gázt, és hagyja állni az ételt kb. 30-40 percig. Vegye ki a halat a szószból, és tegye előmelegített tepsibe, majd tegye rá az olvasztott vajat, a petrezselymet és a citromkarikákat. Készítse el a burgonyát köretnek.