Betegeinknek Az Ön diétája Recepttár Karácsonyi pisztráng

Karácsonyi pisztráng

csm_30_christmas_trout_12_59218735b1.jpg

Összetevők(4 adag)

  • 400 g pisztráng
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 g liszt
  • 100 g mandula
  • 100 ml tejszín
  • fél citrom leve
  • 100 g vaj
  • 500 ml fűszeres olívaolaj (tárkony, rozmaring vagy kakukkfű)

Tápérték(adagonként)

  • Kalória: 686 kcal
  • Zsír: 58 g
  • Nátrium: 76 mg
  • Szénhidrátok: 12 g
  • Fehérje: 31 g
  • Foszfor: 390 mg
  • Kálium: 629 mg
  • Folyadéktartalom: 102 ml

Elkészítés

Tisztítsa meg és irdalja be a halat. Öntse rá a citromlevelet és a fűszeres olívaolajat. Hagyja állni 20 percig. Itassa fel a nedvességet, forgassa meg a halat lisztben, és mindkét oldalát süsse ki forró vajban. Szórjon a halra szétnyomott fokhagymát, mellé pedig hámozott mandulát, majd az egészet süsse néhány percig. Tegye rá a tejszínt, és főzze össze, míg besűrűsödik a lé. Tálalja rizzsel.

Táplálkozási tanácsok

Más édesvízi halakkal, például ponttyal, kárásszal vagy keszeggel is elkészítheti az ételt.