Összetevők(4 adag)
- 400 g pisztráng
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 g liszt
- 100 g mandula
- 100 ml tejszín
- fél citrom leve
- 100 g vaj
- 500 ml fűszeres olívaolaj (tárkony, rozmaring vagy kakukkfű)
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 686 kcal
- Zsír: 58 g
- Nátrium: 76 mg
- Szénhidrátok: 12 g
- Fehérje: 31 g
- Foszfor: 390 mg
- Kálium: 629 mg
- Folyadéktartalom: 102 ml
Elkészítés
Tisztítsa meg és irdalja be a halat. Öntse rá a citromlevelet és a fűszeres olívaolajat. Hagyja állni 20 percig. Itassa fel a nedvességet, forgassa meg a halat lisztben, és mindkét oldalát süsse ki forró vajban. Szórjon a halra szétnyomott fokhagymát, mellé pedig hámozott mandulát, majd az egészet süsse néhány percig. Tegye rá a tejszínt, és főzze össze, míg besűrűsödik a lé. Tálalja rizzsel.