Betegeinknek Az Ön diétája Recepttár Jégsaláta zsázsaöntettel

Jégsaláta zsázsaöntettel

csm_95_iceberg_salad__1024_Fotolia_2559224_M_11_d46375b6dd.jpg

Összetevők(4 adag)

  • 1 kisebb fej jégsaláta
  • 100 g sárgarépa
  • 100 g morzsolt kukorica (konzerv)
  • 2 mogyoróhagyma
  • 100 g koktélparadicsom
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál balzsamecet, fehér
  • 2 evőkanál tökmagolaj
  • 2 evőkanál repceolaj
  • 1 evőkanál mustár
  • kevés só
  • bors
  • 2 teáskanál cukor
  • 1 csokor zsázsa

Tápérték(adagonként)

  • Kalória: 155 kcal
  • Zsír: 11 g
  • Nátrium: 150 mg
  • Szénhidrátok: 11 g
  • Fehérje: 3 g
  • Foszfor: 61 mg
  • Kálium: 427 mg
  • Folyadéktartalom: 174 ml

Elkészítés

Mossa meg a salátát, negyedelje, távolítsa el a torzsát, és vágja fel a negyedeket csíkokra. Mossa meg a sárgarépát, majd hámozza meg és vágja fel szeletekre. Áztassa be a darabokat legalább 2 órára. Csepegtesse le a kukoricát.

Mossa meg a mogyoróhagymát, és karikázza fel a fehér és a világos zöld részt. Mossa meg és vágja félbe a koktélparadicsomokat. Tegye az összetevőket egy salátás tálba.

Alaposan keverje össze a citromlevet, a balzsamecetet, az olajokat és a mustárt. Ízesítse a keveréket. Vágja fel a zsázsát, és 2/3-át keverje össze az öntettel. A maradék salátával szórja meg a tetejét.