Összetevők(4 adag)
- 1 kisebb fej jégsaláta
- 100 g sárgarépa
- 100 g morzsolt kukorica (konzerv)
- 2 mogyoróhagyma
- 100 g koktélparadicsom
- 2 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál balzsamecet, fehér
- 2 evőkanál tökmagolaj
- 2 evőkanál repceolaj
- 1 evőkanál mustár
- kevés só
- bors
- 2 teáskanál cukor
- 1 csokor zsázsa
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 155 kcal
- Zsír: 11 g
- Nátrium: 150 mg
- Szénhidrátok: 11 g
- Fehérje: 3 g
- Foszfor: 61 mg
- Kálium: 427 mg
- Folyadéktartalom: 174 ml
Elkészítés
Mossa meg a salátát, negyedelje, távolítsa el a torzsát, és vágja fel a negyedeket csíkokra. Mossa meg a sárgarépát, majd hámozza meg és vágja fel szeletekre. Áztassa be a darabokat legalább 2 órára. Csepegtesse le a kukoricát.
Mossa meg a mogyoróhagymát, és karikázza fel a fehér és a világos zöld részt. Mossa meg és vágja félbe a koktélparadicsomokat. Tegye az összetevőket egy salátás tálba.
Alaposan keverje össze a citromlevet, a balzsamecetet, az olajokat és a mustárt. Ízesítse a keveréket. Vágja fel a zsázsát, és 2/3-át keverje össze az öntettel. A maradék salátával szórja meg a tetejét.