Összetevők(4 adag)
- 500 g cseresznye vagy más szezonális gyümölcs
- 3 tojás
- 80 g liszt
- 50 g vaj vagy margarin
- 50 g cukor, vagy 5 g aszpartám, vagy 50 ml stevia (10 csepp = 5 g cukor, vagy 1 teáskanál = 50 g cukor)
- 350 ml tej (3,5%-os zsírtartalmú)
- 1 evőkanál rum (kihagyható)
- 1 csomag vaníliáscukor
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 421 kcal
- Zsír: 18 g
- Nátrium: 109 mg
- Szénhidrátok: 51 g
- Fehérje: 12 g
- Foszfor: 220 mg
- Kálium: 518 mg
- Folyadéktartalom: 220 ml
Elkészítés
A sütemény elkészítése előtt áztassa be a cseresznyét 2 órára, hogy csökkentse káliumtartalmát. Csepegtesse le és magozza ki a cseresznyét. Melegítse elő a sütőt 180 fokra, és vajazzon ki egy tepsit. A tepsi alján terítse el a gyümölcsöket. Keverje össze a lisztet, a cukrot és egy tojást. Adjon hozzá két tojássárgáját, az olvasztott vajat, tejet és rumot, és készítsen a keverékből homogén masszát. Verje fel keményre a tojásfehérjét, és a habot fokozatosan adja hozzá a masszához, majd szórja rá a cseresznyét. Süsse 15 percig, majd vegye lejjebb a hőmérsékletet 150 fokra, és süsse tovább a süteményt 20-25 percig. Az elkészült pitét szórja meg vaníliáscukorral. Melegen és hidegen egyaránt nagyon finom!