Összetevők(4 adag)
- 325 g savanyú káposzta (konzerv)
- 2 kisebb hagyma
- 2 ek. olaj
- 200 ml száraz fehérbor
- Só
- Bors
- 5 borókabogyó
- 1 babérlevél
- 200 g gomba
- 2 salottahagyma
- 1 ek. vaj
- 150 ml halalaplé
- 150 ml szójakrém
- 4 fogasfilé (bőrösen, pikkellyel, 160 g/db)
- Kevés liszt
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 350 kcal
- Zsír: 17 g
- Nátrium: 622 mg
- Szénhidrátok: 7 g
- Fehérje: 37 g
- Foszfor: 448 mg
- Kálium: 1 mg
Elkészítés
Alaposan öblítse le a savanyú káposztát, és jól csepegtesse le (ki is nyomkodhatja).
Hámozza meg, és vágja fel vékony szeletekre a hagymát. Lapos serpenyőben hevítsen fel 1 ek. olajat, és közepes hőfokon dinsztelje puhára a hagymát.
Adja hozzá a savanyú káposztát és öntse fel 70 ml fehérborral. Fűszerezze sóval és borssal, adja hozzá a borókabogyót és a babérlevelet, majd alacsony hőfokon főzze lefedve főzze 15 percig rendszeres kevergetés mellett.
Eközben tisztítsa meg a gombát, vágja le a szárukat, és negyedelje a gombafejeket.
Hámozza meg, és vágja finomra a salottahagymát.
Hevítse fel a vajat egy kis edénybe, és folyamatos kevergetés mellett dinsztelje meg a gombát és a finomra vágott salottahagymát az olvasztott vajban.
Öntse rá a maradék bort, és főzze el a felét.
Ezután öntse rá a maradék halalaplevet, és főzze el a felét.
Adja hozzá a szójakrémet, és főzze krémes állagúra. Tartsa melegen a szószt.
Fogas:
Éles késsel irdalja be apró vágásokkal a hal bőrét.
Hevítsen fel egy serpenyőben 1 ek. olajat. Fűszerezze a halat sóval és borssal, majd forgassa meg a lisztben.
Helyezze a halszeleteket bőrükkel lefelé a serpenyőbe, és közepes hőfokon süsse őket ropogósra 7-8 perc alatt.
Fordítsa meg, és süsse további 2-3 percig a halat.
Tegye a savanyú káposztát tányérokra, helyezze rájuk a halat, és tálalja a szósszal.