Betegeinknek Az Ön diétája Recepttár Fogas savanyú káposztával és gombás-fehérboros szósszal

Fogas savanyú káposztával és gombás-fehérboros szósszal

csm_Pike-perch_02_764338a948.jpg

Összetevők(4 adag)

  • 325 g savanyú káposzta (konzerv)
  • 2 kisebb hagyma
  • 2 ek. olaj
  • 200 ml száraz fehérbor
  • Bors
  • 5 borókabogyó
  • 1 babérlevél
  • 200 g gomba
  • 2 salottahagyma
  • 1 ek. vaj
  • 150 ml halalaplé
  • 150 ml szójakrém
  • 4 fogasfilé (bőrösen, pikkellyel, 160 g/db)
  • Kevés liszt

Tápérték(adagonként)

  • Kalória: 350 kcal
  • Zsír: 17 g
  • Nátrium: 622 mg
  • Szénhidrátok: 7 g
  • Fehérje: 37 g
  • Foszfor: 448 mg
  • Kálium: 1 mg

Elkészítés

Alaposan öblítse le a savanyú káposztát, és jól csepegtesse le (ki is nyomkodhatja).
Hámozza meg, és vágja fel vékony szeletekre a hagymát. Lapos serpenyőben hevítsen fel 1 ek. olajat, és közepes hőfokon dinsztelje puhára a hagymát.
Adja hozzá a savanyú káposztát és öntse fel 70 ml fehérborral. Fűszerezze sóval és borssal, adja hozzá a borókabogyót és a babérlevelet, majd alacsony hőfokon főzze lefedve főzze 15 percig rendszeres kevergetés mellett.
Eközben tisztítsa meg a gombát, vágja le a szárukat, és negyedelje a gombafejeket.
Hámozza meg, és vágja finomra a salottahagymát.
Hevítse fel a vajat egy kis edénybe, és folyamatos kevergetés mellett dinsztelje meg a gombát és a finomra vágott salottahagymát az olvasztott vajban.
Öntse rá a maradék bort, és főzze el a felét.
Ezután öntse rá a maradék halalaplevet, és főzze el a felét.
Adja hozzá a szójakrémet, és főzze krémes állagúra. Tartsa melegen a szószt.

Fogas:

Éles késsel irdalja be apró vágásokkal a hal bőrét.
Hevítsen fel egy serpenyőben 1 ek. olajat. Fűszerezze a halat sóval és borssal, majd forgassa meg a lisztben.
Helyezze a halszeleteket bőrükkel lefelé a serpenyőbe, és közepes hőfokon süsse őket ropogósra 7-8 perc alatt.
Fordítsa meg, és süsse további 2-3 percig a halat.
Tegye a savanyú káposztát tányérokra, helyezze rájuk a halat, és tálalja a szósszal.

Táplálkozási tanácsok

TIPP: Apró fűszerzacskóban is hozzáadhatja a savanyú káposztához a babérlevelet és a borókabogyót (teatojás is használható). Ez könnyen eltávolítható főzés után, így nem harap rá véletlenül a borókabogyóra.