Összetevők(6 adag)
- 125 g parmezánsajt
- 1 kis csokor petrezselyem
- 5 mentaág
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 citrom
- 50 g pisztáciabél
- 7 ek. olívaolaj
- Só
- Bors
- 1 cukkini (kb. 250 g)
- 2 tojás
- 2-3 ek. liszt
- 80 g zsemlemorzsa
- 400 g fettuccine
- 2 ek. olvasztott vaj
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 557 kcal
- Zsír: 29 g
- Nátrium: 338 mg
- Szénhidrátok: 52 g
- Fehérje: 22 g
- Foszfor: 430 mg
- Kálium: 419 mg
Elkészítés
Pesto:
Reszelje finomra a parmezánt. Mossa meg, szárítsa meg és tépje le a petrezselyem- és mentaleveleket.
Hámozza meg, és aprítsa durvára a fokhagymát.
Meleg víz alatt mossa meg a citromot, szárítsa meg, és reszelje finomra a héját. Vágja félbe a citromot, és facsarja ki a levét.
Tegye az 50 g parmezánt, a petrezselymet, a mentaleveleket, a fokhagymát, a pisztáciabelet, a citromhéjat és -levet, valamint az olívaolajat magas falú edénybe, és pürésítse botmixerrel. Fűszerezze sóval és borssal.
Készítse el a fettuccine tésztát a csomagolásán lévő útmutatónak megfelelően.
Közben tisztítsa és mossa meg, majd vágja vékony szeletekre a cukkinit.
Keverje össze a lisztet sóval és borssal egy mélytányérban.
Egy külön tálban verje fel a tojásokat.
Egy másik tálban keverje össze a zsemlemorzsát és a maradék parmezánt.
A cukkiniszeleteket először mártsa a lisztbe, majd a tojásba, végül forgassa meg a zsemlemorzsás-parmezános keverékben. Egyenként süsse aranybarnára a szeleteket az olvasztott vajban. A felesleges zsiradékot papírtörlővel itassa fel.
Keverje össze a megfőtt fettuccine tésztát és a pisztáciás pestót, majd tálalja a cukkiniszeletekkel.