Összetevők(2 adag)
- 1 kis sárgarépa
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb burgonya (140 g)
- darált sovány sertéshús (60 g)
- darált sovány marhahús (60 g)
- 60 ml fehérbor
- 50 ml víz
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- kakukkfű, rozmaring, bors
- szerecsendió
- extra szűz olívaolaj
- 1 evőkanál margarin
- 25 ml tej (3,5%-os zsírtartalmú)
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 327 kcal
- Zsír: 21 g
- Nátrium: 109 mg
- Szénhidrátok: 16 g
- Fehérje: 14 g
- Foszfor: 180 mg
- Kálium: 756 mg
- Folyadéktartalom: 199 ml
Elkészítés
A felkockázott burgonyát és zöldségeket tegye vízbe, és hagyja őket ázni legalább 2 órán keresztül. Forraljon fel a vizet a zöldségekkel kétszer, közben cserélje a vizet. Vágja fel a fokhagymát, a vöröshagymát és a sárgarépát, a burgonyát tegye félre pürének. Törje össze a burgonyát, és keverje hozzá a tejet és a margarint. Ízesítse ízlés szerint borssal és szerecsendióval. Fokozatosan adjon hozzá vizet, míg eléri a kívánt sűrűséget. Magas hőmérsékleten, kiolajozott serpenyőben pirítsa meg a húst (2-3 perc). Adja hozzá a húshoz a feldarabolt zöldségeket, egy evőkanál sűrített paradicsomot, és egy-egy szál kakukkfüvet és rozmaringot; 10-15 percig süsse az ételt, majd öntse bele a bort és adjon hozzá vizet, és párolja tovább addig, míg a szósz besűrűsödik (kb. 15-20 perc). Tálalás előtt vegye ki a kakukkfüvet és a rozmaringot. Tegye a egy tálba, és helyezze rá a burgonyapürét, majd a tálat néhány percre tegye be a sütőbe.