Összetevők(2 adag)
- 300 g burgonya
- 2 tojás
- 2 uborka
- 60 g majonéz
- 120 g tejföl (30%-os zsírtartalmú)
- Sómentes fűszerkeverék
- őrölt fehérbors
- csipetnyi cukor
- néhány csepp citromlé
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 600 kcal
- Zsír: 49 g
- Nátrium: 728 mg
- Szénhidrátok: 28 g
- Fehérje: 13 g
- Foszfor: 260 mg
- Kálium: 419 mg
- Folyadéktartalom: 254 ml
Elkészítés
Hámozza meg és kockázza fel a burgonyát. Áztassa a burgonyát langyos vízben két órán keresztül, majd öntse le róla a vizet. Főzze meg a burgonyát, lehetőleg közben cserélje a vizet. Ezek a megoldások csökkentik a burgonya káliumtartalmát. Főzze meg, majd pucolja meg és vágja fel kis darabokra a tojásokat. Az uborkát is vágja fel apró darabokra. A majonézt, a tejfölt és a fűszereket keverje össze egy tálban, majd adja hozzá az előkészített burgonyát, paradicsomot, főtt tojást és uborkát. A salátát tegye néhány órára hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek. Kiválóan illik sültekhez és rántott húsokhoz, de önmagában is tápláló étel.