Burgonyasaláta

csm_34_potato_salad_12_9f13b5e959.jpg
Könnyű
Eredet: Magyarország

Összetevők(2 adag)

  • 300 g burgonya
  • 2 tojás
  • 2 uborka
  • 60 g majonéz
  • 120 g tejföl (30%-os zsírtartalmú)
  • Sómentes fűszerkeverék
  • őrölt fehérbors
  • csipetnyi cukor
  • néhány csepp citromlé

Tápérték(adagonként)

  • Kalória: 600 kcal
  • Zsír: 49 g
  • Nátrium: 728 mg
  • Szénhidrátok: 28 g
  • Fehérje: 13 g
  • Foszfor: 260 mg
  • Kálium: 419 mg
  • Folyadéktartalom: 254 ml

Elkészítés

Hámozza meg és kockázza fel a burgonyát. Áztassa a burgonyát langyos vízben két órán keresztül, majd öntse le róla a vizet. Főzze meg a burgonyát, lehetőleg közben cserélje a vizet. Ezek a megoldások csökkentik a burgonya káliumtartalmát. Főzze meg, majd pucolja meg és vágja fel kis darabokra a tojásokat. Az uborkát is vágja fel apró darabokra. A majonézt, a tejfölt és a fűszereket keverje össze egy tálban, majd adja hozzá az előkészített burgonyát, paradicsomot, főtt tojást és uborkát. A salátát tegye néhány órára hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek. Kiválóan illik sültekhez és rántott húsokhoz, de önmagában is tápláló étel.