Összetevők(4 adag)
- 1 báránycomb (kb. 1,2 kg)
- 6 evőkanál citromlé
- 4 gerezd fokhagyma felszeletelve
- 15 cl joghurt (3,5%-os zsírtartalmú)
- 4 evőkanál olívaolaj
- bors
- kakukkfű
- rozmaring
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 493 kcal
- Zsír: 25 g
- Nátrium: 205 mg
- Szénhidrátok: 3 g
- Fehérje: 63 g
- Foszfor: 619 mg
- Kálium: 962 mg
- Folyadéktartalom: 269 ml
Elkészítés
Fűszerezze be a combot borssal és zöldfűszerekkel. Csúsztassa be a fokhagymadarabokat a bárány bőre alá. Hagyja állni a húst hűvös helyen 2 óráig. Melegítse elő a sütőt 240 fokra, és tegyen be egy kiolajozott tálat. Ha az olaj már forró, pirítsa meg a hús minden oldalát. 15 perc után vegye ki a húst a sütőből, és egy ideig hagyja hűlni. A sütő hőmérsékletét állítsa 180 fokra. Öntse a húsra a citromlé és a joghurt felét. Tegye vissza a sütőbe 40 percre, majd adja hozzá a maradék citromlevet és joghurtot. További 40 perc után vegye ki a húst a sütőből, öntsön egy serpenyőbe egy pohár meleg vizet, és keverje el a szafttal. Takarja le a bárányt alufóliával, és hagyja állni 10 percig, mielőtt felszeletelné. Példa: Tálalhatja például fusillivel.