Betegeinknek Az Ön diétája Recepttár Báránycomb tésztával

Báránycomb tésztával

csm_48_leg_of_lamb_12_67bcb8ec6e.jpg

Összetevők(4 adag)

  • 1 báránycomb (kb. 1,2 kg)
  • 6 evőkanál citromlé
  • 4 gerezd fokhagyma felszeletelve
  • 15 cl joghurt (3,5%-os zsírtartalmú)
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • bors
  • kakukkfű
  • rozmaring

Tápérték(adagonként)

  • Kalória: 493 kcal
  • Zsír: 25 g
  • Nátrium: 205 mg
  • Szénhidrátok: 3 g
  • Fehérje: 63 g
  • Foszfor: 619 mg
  • Kálium: 962 mg
  • Folyadéktartalom: 269 ml

Elkészítés

Fűszerezze be a combot borssal és zöldfűszerekkel. Csúsztassa be a fokhagymadarabokat a bárány bőre alá. Hagyja állni a húst hűvös helyen 2 óráig. Melegítse elő a sütőt 240 fokra, és tegyen be egy kiolajozott tálat. Ha az olaj már forró, pirítsa meg a hús minden oldalát. 15 perc után vegye ki a húst a sütőből, és egy ideig hagyja hűlni. A sütő hőmérsékletét állítsa 180 fokra. Öntse a húsra a citromlé és a joghurt felét. Tegye vissza a sütőbe 40 percre, majd adja hozzá a maradék citromlevet és joghurtot. További 40 perc után vegye ki a húst a sütőből, öntsön egy serpenyőbe egy pohár meleg vizet, és keverje el a szafttal. Takarja le a bárányt alufóliával, és hagyja állni 10 percig, mielőtt felszeletelné. Példa: Tálalhatja például fusillivel.

Táplálkozási tanácsok

Kakukkfűvel és rozmaringgal megszórva ez az étel Provence ízeit varázsolja asztalára! Ha az indiai konyhát kedveli, korianderrel, köménnyel vagy curry-vel is fűszerezheti a bárányt. Ez az étel kiváló fehérjeforrás, ugyanakkor alacsony a sótartalma. A fehérje nagyon fontos az izomtömeg megőrzése érdekében! Az ételnek a foszfortartalma is magas, ezért ne felejtse el bevenni a foszfor felszívódását gátló gyógyszerét! A káliumbevitel csökkentése érdekében burgonya helyett célszerű tésztával fogyasztani ezt az ételt.