Összetevők(4 adag)
- 1 padlizsán
- 3 tk. citromlé
- 2 ek. tahini
- 2 fokhagymagerezd
- 1,5 dkg (15 g) petrezselyem
- 2 ek. újhagyma
- Tengeri só
- Bors
- Olívaolaj
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 113 kcal
- Zsír: 9 g
- Nátrium: 60 mg
- Szénhidrátok: 5 g
- Fehérje: 3 g
- Foszfor: 101 mg
- Kálium: 269 mg
Elkészítés
Vágja félbe a padlizsánt. Kenje meg a félbevágott padlizsánt olívaolajjal, és süsse 200 °C-on körülbelül 45 percig, amíg puha nem lesz.
Közben vágja össze a fokhagymát, a petrezselymet és az újhagymát.
Hámozza meg a kihűlt padlizsánt, és pürésítse a citromlével, a tahinival, a fokhagymával, a petrezselyemmel és az újhagymával. Ízlés szerint sózza, borsozza.
Tálalás előtt locsoljon rá olívaolajat.