Betegeinknek Az Ön diétája Recepttár Baba Ganoush (libanoni padlizsánkrém)

Baba Ganoush (libanoni padlizsánkrém)

csm_Aubergine_dip_03_b95be6cf81.jpg

Összetevők(4 adag)

  • 1 padlizsán
  • 3 tk. citromlé
  • 2 ek. tahini
  • 2 fokhagymagerezd
  • 1,5 dkg (15 g) petrezselyem
  • 2 ek. újhagyma
  • Tengeri só
  • Bors
  • Olívaolaj

Tápérték(adagonként)

  • Kalória: 113 kcal
  • Zsír: 9 g
  • Nátrium: 60 mg
  • Szénhidrátok: 5 g
  • Fehérje: 3 g
  • Foszfor: 101 mg
  • Kálium: 269 mg

Elkészítés

Vágja félbe a padlizsánt. Kenje meg a félbevágott padlizsánt olívaolajjal, és süsse 200 °C-on körülbelül 45 percig, amíg puha nem lesz. 

Közben vágja össze a fokhagymát, a petrezselymet és az újhagymát.

Hámozza meg a kihűlt padlizsánt, és pürésítse a citromlével, a tahinival, a fokhagymával, a petrezselyemmel és az újhagymával. Ízlés szerint sózza, borsozza.

Tálalás előtt locsoljon rá olívaolajat.

Táplálkozási tanácsok

Ez az étel jól ismert a levantei eredetű országokban, így számos változatban létezik. Az egyik, Izraelből származó változat majonézt használ tahini helyett.